hur man kan bli av munsår omedelbart

Munsår orsakas av ett herpesvirus, som är mycket smittsam. De är inte bara vackra att titta på, de kan också orsaka smärta och klåda. Munsår läker vanligen inom 10 till 14 dagar, men det finns saker du kan göra hemma för att påskynda processen.

Använd over-the-counter medicin för att lindra symtomen. Smärtstillande medel såsom acetylsalicylsyra eller paracetamol och lokalbedövande salvor kan lindra smärtan munsår kan medföra.

Skydda området som påverkas av ett munsår genom att täcka den med ett skyddande petroleumbaserade produkter såsom vaselin. Det kommer att göra läkningsprocessen mycket snabbare och kommer att hindra området från att bli smittade.

Håll dig borta från livsmedel som är salt och surt. Citrusfrukter och livsmedel som innehåller mycket salt och syrahalt kan förvärra din munsår, vilket orsakar ytterligare obehag.

Gripa huskurer. Ett exempel är att dricka mer vatten och icke-citrusjuicer eftersom de bidra till att påskynda läkningsprocessen. Ett annat exempel är att tillämpa tepåsar till det drabbade området eftersom garvsyra i te har starka antivirala egenskaper. Dessutom kan applicering av is till det drabbade området sakta ner metabolismen av viruset för att förhindra en allvarlig utbrott.

Suga på is pop eller kuber för att lindra smärta och hålla munsår cool.