hur man upptäcker hjärta blockering

Ett hjärta blockering (även kallad AV-) är en bradycardio, eller ett hjärtslag som är för långsam. Hjärtat stimuleras av elektriska signaler, och när de elektriska signalerna är antingen delvis eller helt mellan de övre och undre kamrarna i hjärtat blockeras, kan allvarliga biverkningar inträffar. Beroende på vilken typ av hjärt blockering, kan du uppleva en mängd olika symptom. Om du någon gång lider hjärta blockering symptom, eller är osäker på ditt tillstånd, kontakta din läkare för omedelbar medicinsk vård.

Undersök din släkthistoria av hjärt-sjukdom. Om kardiovaskulära sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt eller hjärt blockeringar körs i din familj, kan du vara vid förhöjd risk för hjärt blockeringar och du bör diskutera denna historia med din primärvårdsläkare att ta itu med eventuella problem innan de inträffar. Detta är särskilt viktigt eftersom den enklaste formen av hjärt blockering inte ger några igenkännbara symtom som du skulle kunna upptäcka hemma.

Mät din vilande hjärtslag genom att trycka på höger pekaren och långfingret på toppen av blod ven på vänster handled. Räkna hur många slag du känner dig i en minut. Ett friskt hjärta ska slå mellan 60 och 80 gånger per minut. Om ditt hjärta slår färre gånger än (i synnerhet 40 eller lägre), kan du ha en komplett hjärta blockering och bör söka läkarvård omedelbart.

Erkänna de vanligaste symtomen i samband med ett hjärta blockering: andnöd (när du utför vanliga aktiviteter eller lätt konditionsträning), hjärtklappning eller märkbart oregelbundna hjärtslag, yrsel eller svimning, och obehag i bröstet. Alla dessa är symptom på en potentiellt blockerad hjärta, och om du upplever något av dessa symptom, eller mer än en av dessa symptom på en gång, bör du omedelbart söka läkarvård.

Mät ditt hjärta svar på motion. Det bästa sättet att göra detta är att mäta dina hjärtslag omedelbart efter konditionsträning (som att köra i flera minuter). Om ditt hjärta inte slår åtminstone 60 gånger för minut, kan du ha ett hjärta blockering. Dessutom kan det vara mycket svårt, till och med omöjligt för dig att utöva om du har ett hjärta blockering. Anledningen till detta är att om hjärtat slår alltför långsamt, kommer det inte att tillåta blodet att leverera den nödvändiga syre dina muskler behöver motion. Därför om du känner inte att utöva, yr eller extremt svag när du tränar, kan du ha ett hjärta blockering och skulle se omedelbar läkarvård.