hur platsen nickelförgiftning

Nickel förgiftning sker genom inandning. Om du känner att du kan ha utsatts, ta bort dig från det förorenade området omedelbart och söka hjälp. I de flesta fall kommer en läkare beställa en EKG, lungröntgen, biokemisk profil, och hon kommer att vilja kontrollera ditt blodvärde för exponeringsnivån för att avgöra vilken typ av behandling är nödvändig.

Var medveten om att nickelförgiftning uppstår om du andas nickelkarbonyl, äta förorenad mat eller dryck förorenat vatten. Det kan också absorberas genom huden från förorenad mark, vatten eller genom att hantera mynt.

Se upp för vanliga symtom inklusive sömnlöshet, frontal huvudvärk, irritabilitet, yrsel, illamående, kräkningar och sömnsvårigheter.

Erkänn fördröjda lungsymtom, som normalt förekommer ca 16 timmar efter de första symtomen. Den kommer att fortsätta att förvärras och topp runt den fjärde dagen.

Meddelande symptom som liknar de av lunginflammation, såsom bröstsmärtor, snabb puls, torrhosta, svettningar och svaghet. Svåra fall av nickelförgiftning kan leda till döden.

Leta efter en allergisk reaktion mot nickel. Även sällsynta, en del människor lider av nickelallergi, som manifesteras i ett utslag av små röda knölar. Områden av huden som möter föremål såsom bälten eller smycken i allmänhet påverkas.

Får testat. Ett urinprov kan mäta nivån av nickel i kroppen för att avgöra hur allvarlig akut nickelkarbonyl förgiftning. Lindriga fall av nickelförgiftning testet under 100 | ig / l, medan måttlig förgiftning är mellan 100 och 500 ug / l. Testa 500 ug / l eller högre är svår.