hur man värma vatten med ett förstoringsglas

Energi från solen, känd som solenergi, kan utnyttjas och användas för termisk energi, eller värme. Även om människor är ofta beroende termisk solenergi för att värma pooler och även hela hem eller företag, kan du även använda den för mindre applikationer. Om du är i en avlägsen plats eller på annat sätt vill värma vatten med ett förstoringsglas, kan du lita på solenergi för en säker och praktisk metod för att utnyttja solenergi.

Förbered en behållare för att hålla vattnet. Även om andra material som plast och trä kan arbeta, är koppar det bästa valet, eftersom det är en bättre värmeledare än de flesta andra material och mindre benägna för korrosion. Ju smalare en behållare du använder, desto snabbare vattnet värms upp. För tubformade behållare, måste du täta botten för att skapa en solid bas innan du fyller med vatten.

Fyll behållaren med vatten.

Placera behållaren i ett område utanför med direkt utsikt över solen.

Flytta förstoringsglas över den övre delen av behållaren, placerad på en direkt vinkel från solen genom förstoringsglaset till behållaren. Du kan placera förstoringsglaset direkt över toppen av vattnet eller rikta den mot behållaren om du använder koppar eller en liknande metall. Värmer upp röret i detta fall skulle leda värme snabbare och resulterar i vattentemperaturen ökar snabbare.

Du kan använda mer än ett förstoringsglas samtidigt, och detta kommer att resultera i att värma upp vattnet snabbare.

Håll förstoringsglas på plats tills vattnet når önskad temperatur.