hur man upptäcker när ett beslag som kommer att hända

Ett beslag kan uppstå av flera skäl, bland annat som en följd av hjärnskada, kronisk sjukdom eller andra tillstånd som påverkar nervsystemet, cirkulations och / eller neurologiska system. Ett beslag är en indikation på att en “elektrisk kortslutning” har inträffat någonstans i hjärnan, enligt Everyday hälsa. När detta händer, blodflödet till hjärnan retarderar och därmed orsaka en brist på syre till hjärnan. Att kunna detektera uppkomsten av ett anfall genom att notera särskilda tecken och symtom varnings förväg kan faktiskt vara livräddande. Även om exakt förutse varje beslag i förväg av dess förekomst kan vara svårt på grund av oförutsägbarheten anfall, finns det några generella kontrollampa tecken att titta efter.

Var uppmärksam på förändringar i din känsla av lukt, smak eller beröring. Några av de varningssignaler som rapporteras av patienter med epilepsi före uppkomsten av ett anfall var det av speciella dofter, smaker och känslor som var svåra att förklara, men i linje med sina anfall, enligt Epilepsy.com. Vissa patienter rapporterade också oförklarlig glömska.

Uppleva oförklarad förvirring eller känslor av “spaciness” åtföljs av svår huvudvärk eller bortfaller i minnet, kan vara ett tecken på att ett anfall är nära förestående. Vissa personer har rapporterat “out-of-body” förnimmelser, under vilken de kände lossnat från sina fysiska kroppar eller verklighet före anfall. Om bekanta situationer eller människor plötsligt börja verka obekant eller konstigt, kan detta vara ett tecken på att ett anfall är på väg.

Om du befinner dig oförklarligt dagdrömma under långa tidsperioder, eller känner mycket svag och sömnig, och du har en historia av anfall, kan dessa symptom före ett anfall. Uppleva ovanlig ryckningar och stickningar i armar, ben, fingrar och / eller tår kan vara ett tecken på en förestående anfall.

Föra en dagbok av dina fysiska symptom och mentala tillstånd som leder fram till ett anfall, och stanna i samklang med din kropp. Det bästa sättet att förutsäga ett anfall är att ägna stor uppmärksamhet åt vad som händer inom och runt kroppen. Håll en daglig logg över särskilda känslor, kroppsliga förnimmelser eller konstiga episoder och deras frekvenser, samt vad du gjorde när symptomen inträffade. Att hålla en dagbok kan hjälpa i din identifieringsprocessen genom att påminna dig av tidigare symptom och se till att du är vaksam i framtiden. Dela din journal med familjemedlemmar och vänner så att de också kan vara medveten om vad som väntar.

Det är inte alltid lätt att veta när eller var ett anfall kan förekomma, som kramper är oförutsägbara.

Kramper inte länge — de kan sluta lika snabbt som de började, och typiskt sista sekunder till några minuter.

Kramper föregås vanligen eller åtföljs av samma eller likartade symptom.

Även om orsakerna till ett beslag kan variera symptomen förblir konstant. När vi söker behandling, är det viktigt att notera de olika typer av anfall. En generaliserad beslag åtföljs av hörbara ljud — såsom gråt, grymtande eller stönar — kommer från lidande. Personen i fråga kan eller kanske inte visas vid medvetande, men hans ögon kommer sannolikt att förbli öppen.

En partiell eller fokal kramp påverkar hjärnan delvis. Personen kan visa tecken på ryckningar, smällde läpparna och stirrade ut i rymden eller nervösa, vilket kan innebära att plocka på hennes kläder.

Frånvaron eller petit mal anfall är mycket kort, och kan innebära slagen av läpparna, repetitiva blinkande, runkar eller ryckningar i armar och ben.

Om du upplever kramper, ställa in ett möte med din läkare eller en neurolog att diskutera dina symtom och behandlingsalternativ.