hur man tar Synthroid

Din sköldkörtel reglerar din energi och ämnesomsättning produktionen i kroppen. När kroppen inte producerar tillräckligt av dessa hormoner är det känt som hypotyreos. Hypotyreos är en av huvudanledningarna du skulle ta Synthroid. Synthroid är en av de varumärken av läkemedlet Levothyroxine, som används för att ersätta den förlorade hormon när sköldkörteln inte producerar tillräckligt. Synthroid kan också användas för att behandla struma, som är en utvidgning av sköldkörteln som orsakas av strålbehandling, cancer, hormon obalans, och kirurgi.

Ta Synthroid precis som det ordinerats till dig. Läs all information som du får med ditt recept och kontakta apoteket eller din läkare om du har några frågor. Om din läkare väljer att ändra doseringen av ditt recept bör du följa deras instruktioner, inte de på recept etiketten.

Ta Synthroid med ett helt glas vatten. Det är mycket viktigt att dricka ett fullt glas vatten (minst 8 uns) när du tar Synthroid. Synthroid kan upplösas mycket snabbt och expandera, vilket gör att kväva eller gag.

Ta Synthroid vid samma tidpunkt varje dag. Synthroid tas vanligen på morgonen. Vänta trettio minuter efter intag Synthroid innan du äter.

Har ditt blod testas regelbundet medan du tar Synthroid för att säkerställa att medicinen fungerar som det ska. Du kommer också att behöva ha din njur- och leverfunktioner testas med jämna mellanrum när du tar denna medicin.

Om du missar en dos av Synthroid ska du ta dosen en snart du kommer ihåg. Om det är nära till den tid då du kommer att ta nästa dos måste du hoppa över den missade dosen och fortsätta ta Synthroid som ordinerats.

Store Synthroid vid rumstemperatur. Se till att hålla medicineringen borta från extrem värme och fukt eller medicinering kan bli förstörda.

Informera alla läkare eller tandläkare du få behandling från att du tar Synthroid. Du behöver inte informera varje läkare på gatan som du passerar dock att du tar denna medicin. De kommer att kalla myndigheterna.

Synthroid det inte tros orsaka några problem med nyfödda. Medicinen klarar i bröstmjölk, men är inte känd för att skada ammande barn. Det vore klokt att informera din läkare i alla fall om du är gravid eller ammar.

Du kan uppleva mild håravfall samtidigt som Synthroid. Detta är en vanlig biverkning som oftast uppstår när du börjar ta medicinen eller när du har en dosökning. Bieffekt bör avta efter kroppen vänjer sig vid medicinen.