hur man tar hand om barn tänder extraktioner

Medan den kirurgiska utvinning av permanent eller visdomständer är ett vanligt förfarande hos vuxna, kan det finnas ett behov av kirurgisk utvinning av lövträd (baby) tänder under barndomen. Den vanligaste orsaken tandläkare och kirurger bort mjölktänderna är eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme för tand eller att göra plats för permanenta tänder som kommer in. Efter utvinning, god vård, inklusive rengöring och kost, är nödvändiga för att återhämta sig helt och förhindra infektion i sockeln.

Begära att ditt barn vara frånvarande från skolan omedelbart efter tandutdragning. Även om detta är inte alltid möjligt, om han kan ta tid att helt enkelt vila hemma och följa en regemente vård, tandutdragning kommer sannolikt att läka snabbare och kommer att vara mindre benägna att infektion. Om han inte kan stanna hemma för ett par dagar, försöka hindra honom från fysisk ansträngning, som att spela och motion, för ett par dagar. Detta är särskilt viktigt för yngre barn.

Placera ditt barn i ett område där huvudet kan stöttas upp, antingen i en stol eller i sängen med flera kuddar. Du vill behålla huvudet upprätt efter operationen, eftersom det kommer att hjälpa blodet att koagulera och uttag för att börja läka.

Be ditt barn att mjukt bita på en bit av kirurgisk bomull eller gasväv omedelbart efter operationen. Du vill att han ska göra detta för att kontrollera mängden blod och uppmuntra koagulering. Uppmuntra inte honom att bita hårt eller ofta, men om han smakar blod i munnen, kan en lätt bite på gasväv bidra till att uppmuntra koagulering.

Låt inte honom att borsta tänderna, skölja munnen eller spotta i tolv timmar efter operationen. Dessa aktiviteter kan bryta upp formnings koagel i sockeln och förlänga läkningsprocessen. Efter tolv timmar, kan du låta honom försiktigt skölja munnen med en saltvatten lösning gjord från 1/4 kopp varmt vatten och 1/4 tsk salt.

Mata ditt barn soppa buljong eller andra icke-mejeri flytande livsmedel för den första dagen efter operationen. På den andra dagen, och för följande dag, försöker ge honom endast icke-mejeri mjuk mat och livsmedel som inte är överdrivet varm. Behöver inte ge barnet ett sugrör, som den sugande kunde bryta upp koagulering blod i sockeln och förlänga återhämtning. Också inte ge honom mejeriprodukter för ett par dagar, eftersom du vill undvika aktiva bakterier från att komma i eller nära öppna uttag som försöker läka. Även om det kan vara frestande att tillåta ett barn att äta glass efter operationen, kan mejeriet vara skadligt, särskilt dagen för kirurgi. Välja popsicles eller frysta ices stället, så länge ingen tugg krävs.

Placera en icepack på samma sida av kinden som tandutdragning. Detta kommer att hjälpa till med någon svullnad som uppstår efter operationen.

Hantera smärta med en smärtstillande. Fråga din tandläkare för ett recept smärtstillande eller att rekommendera en over-the-counter medicin som ditt barn kan ta. Taget i rekommenderade doser, bör en over-the-counter läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen hjälpa till att hantera smärtan, men det är alltid bäst att rådfråga tandläkare eller läkare om smärtlindring.