hur man tar bort en genital cysta

En cysta, även kallad en Aterom, är en sluten sac fann under huden, oftast fylld med vätska. Ibland kan en cysta visas i underlivet när bakterier samlas, ofta på grund av luft bli instängd i ljumsken och sällan bad. Dessa cystor kan också bilda grund av trauma på huden eller svallningen av hårsäckar. Men det finns sätt du kan hjälpa behandla och ta bort en genital cysta.

Rengör området försiktigt med en varm, våt disktrasa. Eller, blöt i ett badkar med varmt till varmt vatten, ännu bättre, sätta EPSOMSALT i vatten, eftersom detta bidrar till att mildra cysta.

Värm några uns av vatten och häll i en liten, grund skål eller kopp. Doppa en grön tepåse i vattnet. Pressa överflödigt vatten ur tepåsen med handen. Placera försiktigt tepåsen på cysta. Om det känns för varmt, låt tepåse svalna under några sekunder innan du sätter tillbaka den på huden. Hålla tepåse på cysta tills tepåsen svalnar sedan redip tepåsen i varmvatten och upprepa. Gå igenom sekvensen några gånger tills skål med vatten kyls ner.

Låt området lufttorka, sedan med ett rent finger, sandskädda på en prick av antibakteriell kräm. (Detta kan köpas på apotek utan recept.) Låt krämen sitta några minuter att absorberas av cysta. Sedan lägga på ren, andas underkläder.

Inom några timmar (eller ibland över natten), kan cysta pop eller tömma, släpper vätskan inuti. Rengör försiktigt med en varm, våt disktrasa, låt lufttorka och sedan använda mer antibakteriell kräm till området.

Upprepa steg 1 till 4 en gång eller två gånger om dagen. Cysta ofta försvinna inom tre till fyra dagar. Se direkt om en läkare efter en vecka om det inte har gått bort eller har blivit värre.