hur man slåss tillbaka mot HPV

Stammar av HPV kan orsaka genitala vårtor, och vissa stammar tros orsaka livmoderhalscancer. Tänk på att det är möjligt att ha både höga och låga stammar av viruset trots vad läkarna kan säga. Du kommer att behöva vänta på immunförsvaret att rensa virus, och inte ens då varje människa i slutändan kommer att klara det. Under tiden, det finns saker du kan göra för att minska risken för allvarliga komplikationer.

Kvinnor bör få regelbundna cellprov. När diagnosen HPV, är det viktigt att hålla dina möten var 3 månader för att övervaka utvecklingen av viruset och se till att det inte resulterar i livmoderhalscancer. Om du har haft genitala vårtor, kommer du att ha en ökad risk för livmoderhalscancer, och ett cellprov kan ge tidig upptäckt, vilket gör behandlingen lättare. Om du inte har genitala vårtor (låg risk virusstam), betyder inte att du inte har HPV. De flesta gånger testerna på cellprov kommer tillbaka med LSIL och det betyder bara att du har hög risk typ av HPV som om inte övervakas kan leda till livmoderhalscancer. Bli inte orolig eftersom jag har några tips för att hjälpa till med ditt immunsystem för att bekämpa den.

Väntar. För de flesta människor, HPV-infektioner tenderar att försvinna inom ett till tre år. Även kvinnor som visar pre cancerous cervical lesions på grund av HPV ibland dem försvinna när kroppen räknar ut hur man slåss tillbaka från viruset.

Använd en over-the-counter vårtan behandling om du har genitala vårtor. Dessa kommer inte att bli av med viruset i sig, men kan behandla symptomen, deras är många online ställen att beställa dessa krämer så sekretess kan hållas. Se till när du placerar online order att leta efter krämer som är tillverkade av naturliga ingredienser. Om over-the-counter behandlingar inte fungerar, se en läkare för vägledning.

Rök inte, eller sluta om du för närvarande röker. Begränsa användningen av preventivmedel för åtminstone de första 6 månaderna, tenderar preventivmedel till bränsle viruset till framåt i immunförsvaret. Ät en hälsosam kost med massor av färska frukter och grönsaker. Färskvaror innehåller antioxidanter, som många tror hjälper immunsystemet att bekämpa infektioner och tydliga kroniska infektioner. Vitaminer rekommenderas två gånger det rekommenderade intaget av folsyra under minst 6 månader, B12 och vitamin C.

Viktigaste att komma ihåg när det handlar om HPV, är att du inte är ensam med this- bara betrakta det som sjuk en tid. Det kommer att gå in i ett viloläge och du kommer inte att behöva oroa sig så mycket om cancer aspekter av det. Ha ett öppet sinne och kom ihåg att det utlöses av stress så utbrott av vårtor kommer att bli vanligare hos personer med hög stress. En annan sak att tänka på om du vill fortfarande datum det finns platser görs för människor med sexuellt överförbara sjukdomar så världen inte kommer till ett slut.