hur man håller hemlagad våtservetter från gjutning

Hemlagad våtservetter är en sparsam alternativ till att använda färdigköpta olika men de kommer med några nackdelar. En nackdel är tendensen för formen för att samlas i den fuktiga miljön i våtservetter behållaren. Även om det inte finns någon idiotsäkert sätt att förhindra mögel i alla situationer, finns det några saker du kan göra för att förhindra mögeltillväxt på dina hemlagade våtservetter.

Rengör våtservetter behållaren noggrant med tvål och vatten för att avlägsna kvarvarande bakterier eller mögel. Torka med en ren, torr trasa.

Placera ena halvan av en rulle hushållspapper i ren servetter behållaren.

Blanda vegetabilisk olja, doftande schampo, vatten och tea tree olja tills väl kombineras. Den doftande schampo och tea tree olja är båda används för att hämma tillväxten av mögel.

Häll blandningen över pappershanddukar och ersätta locket på behållaren. Flip behållaren upp och ned under flera minuter tills blandningen absorberas av pappershanddukar.

Behållaren förvaras i en sval, mörk plats när den inte används. Använd din hemgjorda våtservetter inom två dagar att göra för att undvika mögeltillväxt.