hur man gör sensoriska viktade filtar hemma

Viktade filtar används som ett terapeutiskt verktyg för personer med höga energinivåer, ADHD, autism och sjukdomar som kräver sinnesintryck för att återställa lugnet. Trycket från den viktade filt ger den önskade sensorisk stimulering och lugnar person. Kommersiellt tillgängliga viktade filtar kan vara dyrt och är inte helt anpassade för att möta individuella sensorisk stimulering behov. Det är lätt att skapa en egen vägt filt och anpassa den efter din storlek, tyg och viktnings specifikationer.

Köp en fyrkantig mönstrad filt, det vill säga, bör filten ha rutor sydda på det. Se till att du har en “down alternativ” filt med naturliga eller syntetiska fibrer såsom ull, silke eller polyester fyllas i. Dessa filtar är bättre alternativ än vanliga dunfiltar som har en gås fjäder foder, och kan orsaka fjädrar spiller över platsen om filten misstag tårar. Räkna antalet rutor på filten. I allmänhet kommer en twin-size filt har 48 rutor sydda på den.

Kontrollera med din läkare eller sjukgymnast på idealvikt som behövs för att balansera din sensoriska rastlöshet. När du väl har viktkraven, uppskatta den slutliga vikten av duken genom att dividera filten totala vikten med antalet rutor. Till exempel, om du har en twin-size filt med 48 rutor, dela den totala vikten som krävs av 48 rutor för att komma fram till hur mycket vikt som behövs för varje ruta.

Använd en åtgärd skala för att väga mängden viktade poly pellets som krävs för varje ruta. Poly pellets är maskintvättbara, icke-allergena fillers som används för att fylla fyllda leksaker. Fyll tunga Ziploc påsar med lämplig mängd viktade poly pellets och nära.

Skär öppna en sida av sömmen på alla 48 rutor av filten. Mäta längden på den fyrkantiga öppningen med en åtgärd tejp. Skär kardborrebanden i samma längd för varje ruta.

Fäst kardborrband på insidan och utsidan av den fyrkantiga öppningen med extra styrka tyg lim. Placera de fyllda Ziploc påsar inuti varje ruta på filten. Tryck på kardborrebanden tillsammans för att säkra torget.