hur man får ett HbA1c på 5,5%

En patient vars HbA1c är större än 6,5 procent är 10 gånger större risk att utveckla diabetes än en patient vars HbA1c är mindre än sex procent, enligt en 2010 studie av American Diabetes Association. A1C åtgärder genomsnittliga blodsocker över 60 till 90 dagar. Specifikt test övervakar den mängd glukos som fastnar på röda blodkroppar. Din A1C bör vara under sex procent med ett mål på 5,5 procent eller lägre, för att minimera risk för diabetes. Efter diabetes diet och tar medicin som rekommenderas av din läkare fortsätter att vara det bästa sättet att sänka eller bibehålla din A1C.

Besök din läkare eller endokrinolog för ett blodprov för att erhålla en baslinje A1C nivå. Oavsett vad resultatet, alltid rådgöra med din läkare innan du gör några ändringar i din diabetesbehandling. Håll dig till din läkare.

Följ diabetes diet. Den diabetes diet använder utbyteslistor som styr hur många kalorier och vilka mängder fett och kolhydrater du äter. Det understryker också portion kontroll. Se en dietist eller nutritionist om din läkare eller endokrinolog rekommenderar en.

Följ din läkare riktad medicinering schema om man har ordinerats åt dig.

Återgå till din läkare var tredje månad för A1C blodprov för att avgöra om din kost och medicinering sänka din A1C nivå till den rekommenderade 5,5 procent eller mindre.

Justera din diabetes diet om ditt HbA1c nivå inte sjunker eller behålla 5,5 procent eller lägre. Håll dig till medicinering regim som rekommenderas av din läkare.