hur man berättar om en person är en alkoholist

Alkoholism är en kronisk sjukdom som kännetecknas av ihållande, överdriven och okontrollerbar användning av alkohol, vilket resulterar till psykisk och fysiskt beroende. Många människor som lider av alkoholism är omedvetna om att de har ett alkoholproblem. Vad som börjar som en ofarlig social aktivitet, långsamt visar sig vara en vana och snart blir en okuvlig beroende. Vissa människor visar tydliga symtom av alkoholmissbruk och alkoholberoende. Men det finns andra alkoholhaltiga individer som inte visar några synliga tecken på alkoholism. Här är några varningssignaler som hjälper dig att känna igen om en person är en alkoholist.

Lägg märke till hur ofta han dricker ensam. Dricka med vänner eller arbetskamrater vid speciella tillfällen brukar inte indikera ett problem. Men om han gör det mesta av tiden, speciellt när hans ensam, kan vara ett tecken på alkoholism. Du kan se honom dricka ensam i en bar eller han kan göra det i hemlighet.

Följ hennes tolerans för alkohol. Öka tolerans för alkohol är en annan indikation på en alkoholist individ. Övertid, inte hennes system inte svara på måttligt intag av alkohol längre, eftersom hon är van att dricka det varje gång. Som ett resultat ökar hon dos när hon dricker, och gör det mer än hon brukade tills hon känner sig berusade – som är bara hennes avsikt.

Ta del av hur han anser att dricka som en del av sin dagliga rutin. En alkoholist personen sätter ofta upp ett schema för sin sprit. Till exempel, om han besöker baren eller spritbutik dagligen efter arbetet, kan detta vara ett tecken på att han har ett alkoholproblem. Du kommer att märka honom göra ursäkter bara för att ta en drink.

Se hur hennes humörsvängningar om hennes drickande schema hämmas. En alkoholist personen utvecklar vanligtvis en mycket stark önskan att dricka som är bortom hennes kontroll. Hennes lust att dricka är lika stark som hennes lust att äta när hon är hungrig. Så det är därför när hennes tid att dricka störs ofta blir hon irriterad och förblir detta sätt tills hennes tvång är glädjande.

Tidiga insatser är det bästa sättet att stoppa någon från att vara en alkoholist. Försök att prata öppet med din familjemedlem eller vän som är i kanten av att vara en alkoholmissbrukare. Få honom att inse att det inte är för sent att bekämpa den. Detta är en effektiv metod speciellt för tonåringar.

Ta reda på hur han reagerar om du ifrågasätta hans drickande. En alkoholist person reagerar normalt på ett negativt sätt när du börjar ställa frågor om hans drickande honom. Han förnekar konstant eller ligger om denna fråga och aldrig möter det faktum att han dricker för mycket.

Övervaka hennes dagliga funktioner utan alkohol. En alkoholist person finner det svårt att utföra uppgifter utan att förbruka någon alkohol. Hon anser alkohol som sin energi dryck, att om någonsin hon inte får något av det på en dag, kommer att göra det svårt för henne att utföra vad uppgiften hon behövde göra. Ofta kan hon hamna hålla alkohol i osannolika platser som i hennes kontor, bil eller hemma bara för att se till att hon har något att dricka.

Håll ett vakande öga på hur han behandlar frågor om hans liv. När det gäller hans hälsofrågor, inte en alkoholist person som ofta för att ta hand om sig själv – hans aptit minskar eftersom hans koncentration är mer inriktad på att dricka och ingenting annat, och även om han har en befintlig hälsoproblem, kommer det inte att stoppa honom från att göra det alls. Hans ekonomiska och juridiska frågor nedförsbacke samt – han är alltid sent på att betala räkningar och ofta förlorar koll på var hans pengar gick, och han blir vanligtvis en fysiskt hot mot hans familj och andra på grund av sin berusade och våldsamt beteende. Hans jobb kan vara i fara på grund av hans alkoholproblem – han ofta går att arbeta sent, arbetar ineffektivt på grund av dålig koncentration och även missar dagars arbete eftersom han är alltid för full för att få upp och flytta.

Försök att se om hon visar episoder av tillbakadragande. En person som lider av abstinensbesvär är en sever tecken på alkoholism. Detta är ett tillstånd där en person känner sig sjuk när det finns ingen alkohol i her system – hon ofta känner sig illamående, svettningar ymnigt, skakar en hel del och är ständigt orolig. Abstinenssymtom är långt allvarligare än bara en vanlig baksmälla. Sådana symptom är ofta manifesteras först på morgonen när hon vaknar upp och blir värre genom hela dagen. Dessa symtom upphör att ske endast om hon dricker igen.

Återhämtning från alkoholism är en livslång utmaning. Men om du är där för att stödja en alkoholist familjemedlem eller vän, blir det lättare för henne att klara upp med det. Att veta att någon tror på henne, kommer att bidra till att motivera henne att bli en bättre människa.

Uppmuntra din alkoholfamiljemedlem eller vän att gå med stödgrupper. Du kanske inte övertyga honom under din första försök men inte sluta försöka. Låt honom veta att du är alltid där för honom varje steg på vägen. Några av de välkända stödgrupper omfattar Anonyma Alkoholister (AA), en grupp som hjälper alkohol individer leva ett nyktert liv, Alateen, en grupp som fokuserar på att hjälpa tonårs barn med alkoholproblem, och Al-anon, en grupp som är centrerad på hjälpa familjer och andra personer som berörs av en annan persons alkoholism.