hur man berättar om du har haft en mild stroke

En stroke uppstår när hjärnvävnad berövas syre på grund av bristande blodtillförsel i hjärnan. Strokes kan variera från mild till svår. Även om du har drabbats av en mild stroke, är det viktigt att söka läkare omedelbart, eftersom ju snabbare du får behandling, desto större chans har du på återhämtning. Snabb respons är densamma för en transitorisk ischemisk attack (TIA). Enligt American Heart Association, är en TIA “en varning stroke.” Medan en TIA kan ge symptom som liknar en stroke, kommer en TIA inte leda till betydande hjärnskada och är egentligen inte en stroke. Men nästan 50 procent av de patienter som drabbas av en TIA gå på att drabbas av en verklig stroke, ofta under de närmaste 48 timmarna.

Känna igen tecken på en mild stroke. Kontrollera om din älskade har utvecklat domningar som bara drabbar ena sidan av kroppen. Ställ frågor, såsom om han vet hans namn för att avgöra om han lider av förvirring honom.

Titta att se om din älskade en har svårt att upprätthålla balansen. Leta efter tecken yrsel, förlust av balans, och förlorade samordning.

Fråga din älskade en om han utvecklat en svår huvudvärk, om du misstänker att din älskade en lider av en mild stroke. Strokes kan åtföljas av en plötslig huvudvärk som kommer från ingenstans.

Lyssna på din älskade tal. Om hans tal blir förvrängd eller svår att förstå, kan han ha drabbats av en mild stroke.

Söka medicinsk hjälp omedelbart om du misstänker att din älskade en har drabbats av en lindrig stroke eller TIA. En TIA kan leda till en stroke, vilket kan resultera i komplikationer såsom bestående hjärnskador.