hur du tar bort dentalcement från tänderna

Dentalcement används i många ortodontiska förfaranden. Det är inte ovanligt att en del rester kan finnas kvar när du tar bort tandställning, fylla en hålighet eller reparera en flisas tand. Om det finns stora bitar av cement på tänderna som orsakar obehag eller förlägenhet, kan det vara nödvändigt att avlägsna dem. Om de inte orsakar obehag eller är knappt märkbara och du väljer att lämna dem ensamma, kommer de så småningom nöts bort naturligt efter några månader. Det finns några enkla steg för att ta bort tandcement hemma innan du kontaktar din tandläkare.

Identifiera de områden i munnen där det finns stora bitar av cement.

skrapa försiktigt av de större bitar av cement med en tand plockning, försiktigt så att inte skrapa eller repa tänderna.

Skrapa i sektioner, som börjar med ryggen, sedan flytta till fronten och sedan till den motsatta sidan. Detta kommer att göra processflödet lättare och snabbare.

Skölj munnen med ljummet vatten efter varje område skrapas för att säkerställa all cement är spotta ut efter varje område skrapas ren. Du vill inte att svälja något av cement.

När du skrapar tänderna se huvudet inte tippas tillbaka. Bitarna av cement kan falla tillbaka i halsen när du chip dem. Antingen tippa huvudet ner eller hålla den rakt att spotta bitar ut som de skrapas bort tänderna.

Borsta tänderna efter alla områden har skrapats och stora bitar av cement har tagits bort. Borstning kan lossna och ta bort någon av de återstående bitar av cement.

Skölj munnen med ljummet vatten igen efter tandborstning.

Kontakta din tandläkare för professionell borttagning av dentalcement om efter att ha följt dessa steg du märker det fortfarande finns återstående områden av dentalcement.