hur att tejpa en bruten tå

Om snubbla över katten eller fastnar foten mot en dörr, många av oss har upplevt den olidliga smärtan av en bruten tå. Eftersom du inte kan sätta en gjuten på en trasig tå som du kan en bruten arm eller ben, tejpa tån är oftast den bästa behandlingen.

Få en röntgen för att avgöra om du verkligen har en bruten tå. En x-ray är det enda riktiga sättet att ta reda på om du har en paus eller en vrickning (om inte, naturligtvis, ser du ett ben sticker ut). Var medveten om att om x-ray visar en paus eller inte, är behandlingen fortfarande densamma. Om att få en röntgenbild ger dig trygghet, gå för det! Men om trasiga eller stukat, är den typiska behandling för en bruten tå tejpa den till den intilliggande tå för att ge dig ökad stabilitet samt hålla den brutna tå orörlig.

Applicera is till den brutna tå för att få ner svullnad. Det är bättre att lägga is i en plastpåse eller en tunn handduk stället för att tillämpa det direkt på huden.

Placera en liten mängd av stoppning (bomull eller gasväv) mellan de brutna och angränsande tår. Använd inte en stor mängd stoppning eftersom det kan orsaka din brutna tå för att läka i ett utspärrade ut sätt i stället för raka. Padding används för att hålla huden mellan de två tårna från utvecklings sår eller blåsor.

Buddy tejpa den brutna tå till den intilliggande tå. Applicera inte bandet så hårt att du avbröt cirkulationen. Om tårna börjar vända lila, är bandet för hårt!

Använd skor som skyddar din brutna tå. Det kommer bara att öka din smärta om du bär öppen tå skor eller sandaler och någon kliver på foten. aj!

Höj din fot så mycket som möjligt för att lindra svullnaden.

Undvik ansträngande aktiviteter eller en hel del promenader för att ta bort trycket av tån.