hur naturligt stoppa rastlöshet i sängen

Rastlöshet kan vara en irriterande skick – och när du försöker att sova, kan det bli outhärdlig. Kanske du lider av restless leg syndrome, som innebär en klåda eller stickande känsla i de nedre extremiteterna. Detta tillstånd ofta ger sig till känna på samma sätt som en person går till sängs. Eller kanske din rastlöshet är mentala, som orsakas av oförmåga att få gå av oro eller problem dagtid. Oberoende av källan till din rastlöshet, du vill ha en åtgärd som är naturlig – tillverkade kemikalier är inte din stil. Oroa dig inte – det finns gott om andra sätt att hitta befrielse från kronisk läggdags rastlöshet.

Tala med din läkare – även om du kanske inte vara mottaglig för receptbelagda läkemedel, är det viktigt att hitta den bakomliggande orsaken till din rastlöshet. Underkasta sig blodvärden eller andra tester som kan tyda på ett allvarligt tillstånd som rastlöshet är ett symptom. Diskutera alternativ med din läkare om hur man kan behandla detta tillstånd naturligtvis. Gå över några mediciner eller naturläkemedel du för närvarande tar, eftersom dessa kan vara en källa till oro.

Undersök din livsstil – vissa åtgärder du tar under dagen kan orsaka rastlöshet på natten. Upphöra med användningen av koffein, alkohol och tobaksprodukter, speciellt precis innan läggdags. Motion under dagen, men inte för mycket och inte innan sängen. Bestäm olika källor till stress i ditt liv, och göra försök att eliminera eller minimera dem.

Yoga, meditation, lyssna på lugn musik eller andra tekniker avslappnings precis innan sängen. Utför sträckor på hela kroppen – fokus på benen, särskilt kalvar, om du har restless leg syndrome.

Ta ett varmt bad innan sängen, omväxlande, massera dina ben (om du har restless legs syndrom) och tillämpa fuktig värme till dem. Har din partner (om du har en) ge dig en massage i sängen.

Gå till sängs vid samma tid varje kväll och gå upp vid samma tid varje morgon. Behåll din sömn schema även på helger.

Ta reda på om du har brist på järn, folsyra eller magnesium – ett enkelt blodprov kan fungera som en diagnos. Ta dagligt tillskott för dessa vitaminer och mineraler om du har en brist.

Skriv ner några bekymmer eller funderingar du har innan du går till sängs. Schemalägg tid under dagen för att ta itu med (eller ens oroa) om dessa frågor. Fokuserar inte på dem som du försöker somna, men vet att det finns en viss tid i morgon för att arbeta med dem.