hur man kvalificera sig för Medicaid

Om du inte har råd din egen privata sjukförsäkringar, kan du vara berättigad till din statens Medicaid-program. Det finns vissa riktlinjer och inkomstkrav som du måste kvalificera sig under, men dessa begränsningar kan vara mindre restriktiv än vissa människor förväntar sig. Det finns många familjer som kvalificerar, som aldrig trodde att de skulle. Det finns flera steg som du behöver ta för att kvalificera sig för din statens Medicaid-program. Läs vidare för att lära sig att kvalificera sig för Medicaid.

Kontrollera att du är en amerikansk medborgare. Om du inte är, måste du etablera medborgarskap innan du kan kvalificera sig för Medicaid i de flesta områden. I ett land där många föds till illegala invandrare, är det viktigt att potentiella sökande sitta ner med sina nära och kära för att säkerställa att de är födda inom amerikanska gränser och har ordentlig medborgarskap, innan man går vidare med ansökningsprocessen.

Ta reda på om du uppfyller kandidatkraven status. Det finns tre huvudgrupper av personer som är berättigade till Medicaid: barn under 18 år (under 21 i vissa program), gravida kvinnor i alla åldrar och de i familjer med små barn. Så, om du är en 35-årig man med inga barn, du sannolikt inte kommer att kvalificera sig för detta program.

Beräkna din inkomst och se om det uppfyller riktlinjerna enligt Medicaid-program. Du kan räkna med dag, månad eller år, eftersom du ofta kommer att ges riktlinjer som bryts ned av alla tre kategorier. Ju fler människor som bor i hushållet, desto mer pengar du får göra en ännu kvalificera sig för programmet.

Om du är gravid, måste du gå till den lokala vårdcentral eller din läkare för att få en “Bekräftelse av graviditet” brev innan ansökan kan behandlas.