hur man kan stoppa vakna upp så groggy

Larm klockan ringer och du groggily höja huvudet från kudden. Är det verkligen dags att stiga upp och börja dagen redan? Vakna upp känslan groggy kan vara ett tecken på att du behöver arbeta på din sömnhygien. En god natts sömn bör du vaknar utvilad. Om du försöker allt och ändå inte kan få en god natts sömn, prata med din läkare. National Sleep Foundation rekommenderar att hålla en sömn dagbok så att du kan ge din läkare med detaljer.

Vakna upp vid samma tidpunkt varje dag. Vakna upp tidigt under veckan och sova i på helgerna gör det svårt för kroppen att etablera en rytm. Vakna upp vid samma tid varje dag och utveckla starka biologiska rytmer kan också hjälpa dig att somna lättare på natten, enligt National Sleep Foundation.

Ställ in den interna klockan före sänggåendet genom att säga högt, “Jag kommer att vakna upp på 7:30”, eller vilken tid du väljer, rekommenderar en artikel om Gavilan College handledning Center webbplats. Sedan kan du koppla in din säng, vilket gör att din kropp att växa kraftigt. Innan du somnar, säg till dig själv, “Jag kommer att vakna upp på 7:30 utvilade och redo att börja min dag.” Enligt Gavilan College artikel kommer att göra denna övning kan du vaknar upp och känner strömförande.

Få en god natts sömn genom att undvika koffein eller alkohol fyra till sex timmar innan du somnar. Se till att ditt sovrum är mörkt och tyst som möjligt, och öva avslappningstekniker. Om oro håller dig vaken, University of Maryland Medical Center rekommenderar att man inrättar en angiven tidsfönster på eftermiddagen eller kvällen oroa sig så att du kan slappna av och somna vid sänggåendet.

Motion, helst inte senare än den sena eftermiddagen. Motion hjälper dig att sova lugnare, som kan hjälpa dig att vakna upp och känner mer utvilad. Undvika att utöva inom några timmar innan läggdags, eftersom det kan göra det svårare att somna.

Sov från sex till åtta timmar per natt, eller så många timmar som du behöver sova för att känna föryngras. Att låta kroppen tillräckligt med tid att vila och regenerera kan hjälpa dig att vakna upp utvilade, i stället för groggy.