hur man kan förbättra kognitiv förmåga

Kognitiv förmåga är den mentala processen att hjärnan använder för att genomföra en uppgift. När vi går upp i år våra kognitiva förmågor minskar. Den goda nyheten är att vi kan sakta ner om vi väljer att anstränga sig för att göra det. Annars kommer tiden ta ut sin rätt och sinnet kommer att förlora mycket av sin förmåga att fungera på den nivå vi vill. Sinnet, ungefär som kroppen behöver aktivitet för att hålla den från att gå ner backen innan det är dags.

För att hålla kognitiv förmåga från minskar vi måste göra vår hjärna arbete. För att detta ska ske måste vi göra “tankearbete” en prioritet eller vana. Hur hjärnan lär sig är genom upprepning ungefär som programmering. När programmerade sinnet kommer att göra vad den vet att göra.

Håll kreativ genom att ta en klass eller doodling med en hobby. Sinnet älskar att skapa saker ditt jobb är att ta reda på vad det är ditt vill skapa. Kreativa projekt är bra för hjärnans utveckling. Göra en del forskning för att få idéer och sedan agera proaktivt och få det att hända.

Gör hjärngympa för att förbättra kognitiv funktion. Pussel, svårt problem, matteproblem, trivia spel samt kartong, kort och dataspel är alla utmärkta sätt att ge hjärnan träning. Variera övningarna, vara konsekvent och göra dem 3-4 gånger i veckan för bästa resultat.

Läs och skriv dagligen om möjligt, både av dessa uppgifter arbetar sinnet och hjälper till att hålla kognitiv förmåga från att glida bort. Det verkar vara en sådan enkel sak att göra och det är, så varför inte göra det? Gör dig själv en tjänst och hålla en tablett, penna och flera böcker tillgängliga för enkel åtkomst.