hur man kan bli av HPV för män

Human papillomvirus, eller HPV, är en grupp av virus på mer än 100 olika typer. Det kan överföras genom hud-mot-hud kontakt eller genom sexuell aktivitet. Genital HPV är den vanligaste sexuellt överförbara infektioner i USA. Enligt Centers for Disease Control, mer än 20 miljoner sexuellt aktiva män och kvinnor i USA i åldrarna 15 och 49 har för närvarande HPV (se referens 1). HPV är omöjligt att spåra hos män om det inte dyker upp som genitala vårtor. Vacciner, en kost rik på grönsaker och begränsar kön kommer att bidra till att bli av med HPV-viruset hos män.

Gå till en klinik, sjukhus eller personliga läkare för att få visuellt screenas för detekterbara lesioner eller vårtor i underlivet som orsakas av HPV. Genitala vårtor, anal cancer och cellförändringar kan vara tecken på HPV hos män. Det finns för närvarande inga blodprov finns att upptäcka HPV hos män.

När väl diagnosen av en läkare, välja en behandling anses bäst för den typ av vårtor du har. Storlek, placering, antal vårtor, kostnaden för behandling, bör biverkningar och rekommendationer alla beaktas innan beslut fattas. Vissa behandlingar görs på kliniken eller läkarmottagningen. Andra kan göras hemma under en tidsperiod.

Fortsätt att gå till kliniken eller läkare för upprepad behandling av genitala vårtor och HPV. Dessa alternativ inkluderar kryoterapi, frysning av vårtor med flytande kväve, tillämpa triklorättiksyra, som är en kemikalie som tillämpas av en läkare eller sjuksköterska, kirurgiskt avlägsnande, som stänger av vårtan helt och laserterapi, som använder ett intensivt ljus för att förstöra vårtor. Antalet behandlingar beror på den individuella diagnos, och framgången för förfarandet varierar med varje patient.

Få ett recept från läkare för utvärtes läkemedel som kan användas i hemmet, ett alternativ till dyrare i kontors behandlingar. Condylox (podofilox) kräm eller gel är en själv tillämpad behandling av externa genitala vårtor. Det måste användas under fyra veckor för att få de bästa resultaten. Aldara (imiquimod) är också en själv tillämpas yttre grädde, men fungerar genom att öka immunsystemet för att kämpa mot vårtor.

Minska risken att smittas av HPV genom säker sex: inte ha sex med någon, att ha sex med endast en partner i ett monogamt förhållande, eller med hjälp av kondomer från början till slut när de har sex. Kondomer bara skydda huden kondomen täcker, och de är inte 100 procent effektivt.

Äta immun öka livsmedel och grönsaker. Kroppen kommer att kämpa mot viruset naturligt och det är inte troligt att samma typ av HPV-viruset kommer att upprepas i samma form när kroppen har blivit av det. Det är möjligt att vara smittad med en ny form av HPV-virus från en ny partner.