hur man kan bli av flygplans öron

Flygplan öra, även kallad barotrauma eller Barotitis media, är en öronvärk orsakas av förändringar i lufttrycket ofta under flygning. Flygplan öron är också orsakas av att ha en förkylning, nasal allergi, halsinfektion eller bihåleinflammation. Flygplan örat orsakar oftast tillfällig öronvärk, smärta och lätt hörselnedsättning från öron blir “tilltäppta”. Att lära sig att bli av med flygplan öron, läsa stegen nedan.

Försök att svälja flera gånger, eftersom planet börjar ta fart.

Snyt dig eller hålla dig näsa och agera som om du blåser det. Det sätter press på dina trumhinnor och hjälper dem att pop. Många dykare gör detta för att normalisera trycket.

Försök tuggummi. Börja tugga lite innan planet faktiskt lyfter. Det viktigaste är att hålla öppna och stänga din käke, vilket hjälper till att motverka trycket i öronen. Du kan uppnå detta genom att äta eller suga på godis, dricksvatten, etc …

Få över disk decongestants eller nässprayer. Ta en timme innan ditt flyg är planerat att landa.

Pressa dig näsa stängd, klunk in luft genom munnen och försöker tvinga in luft i näsan. Om du känner öronen “pop”, vet du att de har unclogged.

Om du flyger ofta och öronvärk varar hela under hela flygningen eller ännu längre, konsultera ett öra läkare för att få en professionell åsikt om vad du ska göra för att förhindra Flygplan öron under flygning.