hur man identifierar olika typer av läkemedel

Det finns många praktiska skäl till att vilja kunna identifiera olika typer av läkemedel. Föräldrar bör vara medvetna om vad olika läkemedel ser ut så att de kan identifiera riskfyllda beteenden i sina barn. Unga vuxna bör veta vilka droger ser ut så att de kan skydda sig. Brottsbekämpande myndigheterna ska kunna identifiera droger för att göra sitt jobb på ett effektivt sätt. Oavsett anledning, är läkemedelsidentifikations inte svårt om du vet vad du ska leta efter.

Undersök samstämmigheten i ämnet. Heroin är vanligtvis säljs i pulverform.

Identifiera färgen av ämnet. Heroin är vanligen vitt eller ljusbrunt.

Tänk på biverkningar och om de människor runt du beter sig på ett sätt som skulle leda dig att misstänka att de använder heroin. Heroin är mycket beroendeframkallande, det kommer in i blodomloppet snabbt efter att ha rökt eller inandas. En period av eufori följs av en sömnig, skymning tillstånd.

Undersök samstämmigheten i ämnet. Kokain distribueras vanligen i form kristallint pulver.

Kontrollera färgen på ämnet. Kokain är vanligen vit eller en ljus grädde.

Leta efter andra grejor. Även om kokain kan inandas eller rökt, vissa kokainmissbrukare lösa och sedan injicera den. Leta efter nålar.

Tänk på biverkningar och om de människor runt du beter sig på ett sätt som skulle leda dig att misstänka att de använder. Kokain orsakar eufori, följt av ett tillstånd av tröghet eller depression som varar i flera dagar. Kokain används ofta i kombination med andra läkemedel.

Undersök samstämmigheten i ämnet. Marijuana är normalt säljs i en torr, strimlad blandning av frön, knoppar, stjälkar och blad.

Notera färgen på ämnet. Marijuana är vanligtvis en brungrön nyans.

Lukta ämnet. Marijuana har en mycket stark, identifierbara doft. Det är något skarp och jordnära.

Leta efter andra grejor. Även marijuana kan intas, är det oftast rökt. Leta efter cigarettpapper, ett rör eller bong.

Tänk på biverkningar och om de människor runt du beter sig på ett sätt som skulle leda dig att misstänka att de använder marijuana. Marijuana inducerar ett avslappnat tillstånd som kan leda till att användaren ska visas apatisk.

Undersök samstämmigheten i ämnet. Regelbunden metamfetamin är vanligtvis i piller eller pulverform. Kristallmethamphetaminen liknar glas eller sten.

Undersök färgen på ämnet. Regelbunden metamfetamin är oftast vita. Kristallmethamphetaminen är en skinande blå-vit.

Leta efter andra grejor. Metamfetamin intas, rökt eller injiceras. Leta efter nålar, rör eller cigarettpapper.

Tänk på biverkningar och om de människor runt du beter sig på ett sätt som skulle leda dig att misstänka att de använder metamfetamin. Läkemedlet inducerar ett tillstånd av ökad upphetsning och fysisk njutning.

Undersök samstämmigheten i ämnet. MDMA, även känd som ecstasy, vanligen säljs i piller eller tablettform.

Undersök färgen på ämnet. Ecstasytabletter är oftast färgglada att se ut som godis.

Tänk på biverkningar och om de människor runt du beter sig på ett sätt som skulle leda dig att misstänka att de använder drogen. Ecstasy orsakar eufori, känslighet för beröring och förhöjd sexualitet.