hur man gör hemmagjord porslinsfasader bilder

Någonsin behöver för att fixa en trasig tand – eller helt enkelt vill förbättra ditt leende – men du behöver inte tandvårdsförsäkringen och kan inte råd med en porslinstandfasader just nu? Om du är bra på att arbeta med information, här är ett billigt sätt att göra tillfälliga porslinsfasader hemma.

Köp en håla-Sure protes reparationssats på ditt lokala apotek. Jag hittade ett par olika märken på Rite-Aid. Dessa bör omfatta flera topp tänder och flera botten tänder samt en kombination vätska / pulver som kan göras till en hård lim.

Välj en tand som ungefär motsvarar din trasiga tand i storlek (du kan också göra din egen “tandblekning” med faner). Om det inte finns en exakt matchning, är det bättre att välja en som är något större (bredare) än din trasiga tänder snarare än smalare.

Med en dremmel och en liten bit (jag använde en diamant burr bit med en rundad spets), börjar att sand den tillfälliga faner ned till storleken av tanden det kommer att fixa. Du kan använda en del av vaxet i satsen för att säkerställa tillfällig tand för enklare hantering.

Håll slipning av tillfälliga tandfasad ner och testa den på din trasiga tanden tills den passar över tanden.

Tillämpa en varm tvättlapp till tanden kommer att påskynda torktiden.

Nu slipa den tillfälliga faner lite längre, vilket gör plats för det lim som kommer att säkra den till din trasiga tand.

Blanda rosa pulver med vätska (båda ingår i Den-Sure kit) enligt anvisningarna i satsen instruktioner. Applicera pastan till den tillfälliga faner och tryck faner till din trasiga tand. Låt tio minuter för att torka. Du kan alternativt använda superlim för att afix den tillfälliga venneer till din trasiga tand, Kom ihåg:. Detta är en temporär fix. Endast en tandläkare kan göra en permanent faner.

Glöm inte att ta bilder och lägga i “I Did It” avsnittet! Njut av din tandvård besparingar!