hur man får ett recept för Marinol

Marinol är en varumärkesskyddad varumärke som ägs av Solvay Pharmaceuticals för receptbelagda läkemedel dronabinolen, som innehåller de viktigaste psykoaktiva ämnet i marijuana. FDA har godkänt läkemedlet för två indikationer: att minska illamående och kräkningar hos cancerpatienter som fick kemoterapi, och för att öka aptiten hos patienter som har förlorat betydande vikt på grund av infektion med HIV / AIDS. Erhålla Marinol kräver juridiskt ett recept efter samråd med en läkare om något av de två villkor.

Tala med en läkare om Marinol om du får cytostatikabehandling för cancer eller har upplevt betydande viktnedgång och minskad aptit som ett resultat av att leva med HIV / AIDS. Vet att en läkare kommer att genomföra en fullständig utvärdering av ditt medicinska tillstånd, inklusive kontroll av de villkor som Marinol kan föreskrivas.

Om du behandlas med cellgifter, berätta för din läkare om du upplever extrema obehag av illamående, kräkningar och andra frågor i samband med behandlingen. Kvalitet i livets frågor är överväganden för förskrivning av Marinol för att lindra lidandet och kommer att öka sannolikheten för att få ett recept.

Förklara betydande viktminskning och låg aptit med din läkare, som kan utföra kroppsmasse tester för att avgöra om din viktminskning är tillräcklig för att motivera en kraftfull aptit stimulerande som Marinol. Det finns ingen specifik viktminskning som automatiskt skulle sporra ett beslut om att förskriva Marinol, eftersom det är en fråga som är unik för varje patient, men tar emot ett recept är mer sannolikt om läkaren uppfattar hälsorisker i samband med betydande förlust av vikt. Marinol har kliniskt visat sig förstärka aptit för 24 timmar efter att ha tagit en dos.

Ta recept Marinol som din läkare. Läkemedlet tas oralt i gelatinkapselform, i doser på 2,5 mg, 5 mg, eller 10 mg dronabinolen. Marinol kan orsaka beroende vid långvarig användning.

Var medveten om att Marinol är en syntetisk version av delta-9-THC, den aktiva huvudbeståndsdelen i cannabis (marijuana). Som sådan kan Marinol producera många av samma heightened medvetenhetseffekter som hänger samman med den höga erhållen från marijuanaanvändning, inklusive eufori, förhöjd sinnesstämning, och lätt skratt.

Var försiktig tills du är van vid effekterna av Marinol. Effekter av läkemedlet kan kännas inom en halv-timme av p-piller och når maximal effekt vid 2 till 4 timmar. De psykoaktiva effekter kan pågå fyra till sex timmar. Tillverkaren rekommenderar personer som tar Marinol inte köra bil eller använda maskiner tills de förstår hur läkemedlet påverkar dem.