hur man drar en vadmuskeln

Dra vaden muskel hänvisar till en muskelbristning i gastrocnemiusmuskeln ligger i nedre delen av benet bakom smalbenet. Grader av muskelbristning varierar från mindre till större, enligt Aurora Health Care i Milwaukee, Wisconsin. A Grade 1-stammen indikeras av mild smärta och ömhet lösa sig i två till tre veckor. Grade 2 stammar innebär större sönder i musklerna som tar en till två månader att återhämta sig, medan en klass 3-stammen är den allvarligaste eftersom muskelfibrerna helt brista och kan ta mer än tre månader att läka. Att veta hur du drar vaden är nyckeln till förebyggande av personskador.

Börja aerob och sport utan uppvärmning och stretching. Inte ge muskler tillräckligt med tid att mjuka upp leder till överdriven belastning på underbenet. Verksamhet som innebär att springa, hoppa och sparka är särskilt känsliga.

Utöva muskeln för mycket i en dag eller under en kort tidsperiod. Vadmuskeln stam kan hända när man gör vikter eller utbildning för sport. Pressa sig själv utan att ge dina muskler tillräckligt med tid att vila antingen under eller mellan träningspassen kan leda till kalv stammar.

Spela höga kontakt sporter som fotboll, fotboll och rugby, med en hög sannolikhet för att bli sparkad i vaden. En direkt slag mot underbenet muskler kan leda till muskel tår eller brista, speciellt om vaden är i full sammandragning när slaget inträffar.

Is, vila och höjd lindra smärta och svullnad av en drog vadmuskeln. Ibuprofen och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kommer också att bidra till att minska svullnad.