hur man botar för Hashimotos

Hashimotos tyreoidit, även känd som kronisk lymfatisk tyreoidit, är en autoimmun sjukdom som oftast drabbar kvinnor i åldrarna 45 och 65. Det är femtio procent vanligare hos kvinnor än hos män. Hashimotos tyreoidit orsakar antikropparna i kroppen för att attackera kroppens egen sköldkörtel, bryta ner dess funktion och gradvis förstör den. Hashimotos tyreoidit är den vanligaste orsaken till sköldkörtelsjukdom i USA. Bota sköldkörtelsjukdom kräver en permanent förändring i livsstil, bland annat bättre matvanor, få regelbunden motion och ta växtbaserade kosttillskott.

Gå till en läkare som specialiserat sig på Hashimotos sjukdom symtom som en oförmåga att gå ner i vikt trots diet och motion, överdriven trötthet, förstoppning och gallring av hår. Läkaren kommer troligen att skicka dig till ett laboratorium för ett blodprov som är preliminär för en diagnos.

Gå till en blodlaboratorium och har en grundlig blodprov för sköldkörtel brister. Låt läkare vet att du vill ha mer än bara en grundläggande sköldkörtel test och att du behöver en komplett blodarbete analys. Anledningen är att andra nivåer i blodet kan tyda på Hashimotos utöver en enkel sköldkörtel nivåtest.

Eliminera gluten, kasein, koffein, rött kött och socker från sin kost. Dr Jennifer Rhodes av Wellness Center i St Louis, Missouri, förklarar att “även om detta kan vara en dramatisk kostomläggningen, är det nödvändigt eftersom alla dessa ämnen förvärra tillståndet och öka graden av skador på sköldkörteln.”

Ta en till två koppar organiska maskros te varje dag. Enligt Dr Jennifer Rhodes, “Maskros te stärker immunförsvaret naturligt och samtidigt öka energinivån, vilket förhindrar tröghet och förstoppning”.

Undvik syntetiska kosttillskott eftersom dessa kan orsaka ytterligare skador samt vara ineffektiva för behandling av Hashimotos sjukdom.

Ta två matskedar av linfröolja varje dag. Linfröolja är hög i både vitamin B-6, vitamin B-9, omega-6, omega-9 samt andra essentiella fettsyror. Den effektivt och säkert balanserar kroppens goda och dåliga prostaglandiner naturligt. Enligt Dr Jennifer Rhodes, linfröolja hjälper till att balansera kroppens halt av essentiella fettsyror, vilket hjälper en dåligt fungerande matsmältningssystemet mer effektivt fungerande.

Som Dr Jennifer Rhodes råder sina patienter att göra, ta en tesked fiskleverolja varje dag. Det är mycket hög i vitamin D som är närvarande i endast ett mycket fåtal utvalda livsmedel, varav ett är fiskleverolja. Detta förhindrar insulinresistens och är effektiv vid långvarig behandling av Hashimotos sjukdom.

Ta ett tillägg på Bayberry varje dag. Enligt de uppgifter om http://www.herbalextractsplus.com/bayberry.cfm, stimulerar kroppen att reglera och balansera sina egna hormonnivåer och har visat sig vara effektiv i behandling av Hashimotos sjukdom.

Motion i minst 40 minuter per dag, fyra till fem dagar i veckan “, råder Dr Jennifer Rhodes.” Motion främjar optimal funktion i sköldkörteln och det hjälper till att upprätthålla en hälsosam metabolism liksom normala hormonella nivåer “. former av motion kan omfatta sådana aktiviteter som en måttligt tempo promenad, en tur på en cykel, yoga, simning varv eller ens vattengymnastik.