hur man tar bort kaktus glochids från kläder

De små små hårliknande hullingar som kallas glochids som växer i diskreta massor på vissa fikonkaktus och cholla kaktusar kan vara en bane för intet ont anande vandrare och andra som råkar snubbla på dessa floras av ökensouthwesten och på andra håll. När glochids lossnar från anläggningen och sjunka in i huden och kläder, kan olidlig smärta uppstå. Använda vitt lim för att ta bort den känsliga prognoserna från huden har visat sig vara effektiva, men att ta bort dem från kläder, prova mycket tejp.

Använda ett förstoringsglas för att hitta de glochids, som kan vara svåra att upptäcka med bara blotta ögat.

Plockar försiktigt, med en stadig hand, att dra glochids ut intakt. Undvika att bryta dem där de ansluter till duken.

Fästa en bit av extra klibbiga band till det drabbade området, lätt täcker området. Ta bort tejpen att utrota glochids. Använd en annan bit tejp för varje applikation.

Leta efter några inbäddade eller trasiga glochids med hjälp av förstoringsglas och gräva ut dem med nålen, se till att inte skada kläderna. Om den trasiga glochids är inbäddade i huden, måste du vänta tills kroppen matar naturligtvis över tiden.