hur man sätter antireflexbeläggning på glasögon

Irriterande reflexer finns två stora problem när du bär glasögon, men antireflexbehandling, även kallade antireflex eller antireflexbehandling, bidra till att minska på båda. Förutom att hjälpa dig att se bättre, anti-glare beläggningar har den extra fördelen att göra dina glasögon mer kosmetiskt tilltalande eftersom de skär inte bara ner på reflektioner du ser genom linsen, men också det ljus som reflekteras från framsidan av linserna som andra se. De flesta människor som är på tv som bär glasögon har en antireflexbeläggning på sina linser. Det finns bara ett sätt att få antireflexbehandling.

Få en kopia av din nuvarande glasögon recept. Enligt lag måste din ögonläkare ge dig ditt recept och du kan beställa AR linser från någon optisk butik eller online-säljare. Antireflexbeläggning kan bara läggas till nya linser, inte tillämpas på linser som redan har slitna.

Ta ditt recept till en optisk butik. Diskutera antireflexbehandling med optiker som hjälper du beställer linser. Många olika företag säljer AR beläggningar, och kostnaden varierar beroende på kvalitet och tillverkare.

Beställ din AR linser själv om du köper din nya linser på nätet. De flesta online glasögon återförsäljare har begränsade möjligheter till antireflekterande belagda linser. Var noga med att markera rutan för antireflexbehandling. Du kan hitta flera nivåer, eller kvaliteter av AR. Priserna återspeglar vanligtvis kvalitet, så de dyrare beläggningar reflekterar ljus och bländning bättre än de billigare alternativ.

Ordet “beläggning” när det hänvisas till anti-glare egenskaper hos linser avser en äldre metod för att applicera skikten av anti-reflekterande egenskaper till linser. Från och med 2011, är AR linser kommas genom att smälta eller bakning lagren av speciella kemikalier in i linsen i en optisk laboratorium. Processen tar flera timmar att slutföra.