hur man läka hemorrojder

Hemorrojder är svullna, smärtsamma blodkärl i det anala området. De är ett resultat av ökat blodtryck i rektala vener. Personer som är gravida, överviktiga, är förstoppad eller har diarré har den högsta risken för att få hemorrojder. Vissa människor kan välja att ha hemorrojder avlägsnas kirurgiskt, men det är oftast inte nödvändigt, eftersom de flesta fall av hemorrojder kan läkas hemma.

Öka mängden fiber i din dagliga kost. Fiber lindrar förstoppning, diarré och främjar regelbundna, hälsosamma tarmrörelser. Ju mindre tid du spenderar gör tarmrörelser, desto snabbare din hemorrojder kommer att läka. Några bra källor till fiber är havre, soja, kikärter och andra baljväxter. Alla färska frukter och grönsaker kommer att vara till nytta.

Ät mycket betor och betor greener. Rödbetor är höga i fiber, kalium och antioxidanter. Antioxidanter bidrar till att minska inflammation och påskynda läkningsprocessen.

Blötlägg i ett varmt bad i 10 till 15 minuter. Se till att vattnet är inte varmt, eftersom det kan orsaka läggas irritation hemorrojder. Gör detta upp till tre gånger om dagen tills hemorrojder har läkt.

Lösa kläder och bomullsunderkläder. Minimera kontakt som någon form av tyg har med hemorrojder. Alla typer av material som gnider mot dem kommer att orsaka irritation och bromsa läkningsprocessen.

Använd fuktiga kuddar för att städa upp efter en tarmtömning. Det är viktigt att klappa området snarare än torka. Torka kommer att orsaka irritation och kan ibland leda till blödningar.