hur man gör med biologiskt avfall

Biologiskt avfall är medicinskt använda skräp förorenade med blod eller andra smittsamma material. Autoklavering av dessa objekt är den normalt utförs processen. Sharps (nålar, sprutor eller liknande föremål) från forskningsprojekt deponeras i biohazard avfallsboxar.

Ackumulera de förorenade objekt. Använd en 10 procent blekmedel lösning för att sterilisera avfall produkt före deponering. Placera autoklaveras poster i det angivna biologiskt avfallsområdet. Nålar och engångsskalpeller hör till denna kategori, liksom i kategorin vassa.

Sätt virala eller bakteriella infekterade biologiskt avfall i en röd soppåse eller en förseglad avfallslåda medicinsk. Ställ biologiskt påse i pre-valda området för att plocka upp. Detta skulle kunna omfatta vävnad, blodprover och benfragment.

Placera vassa föremål som bryts lab glas, knivar och andra farliga föremål, i en avfallsbehållare. Placera den i ett förberett avfallslåda medicinsk. Märk det och meddela vaktmästaren du har en biologiskt avfall låda för dem att plocka upp.

Lägg engångs stoppning för kemikalier och läkemedel som används i forskning och placera den i röd plast fodrad låda. Innan tätning av biologiskt påse eller låda, märka den med innehåll, datum, kontaktperson och ursprungsplatsinformation.

Kasta avfallet från forskningsprojekt i röda plastfodrade biohazard avfallsboxar. Djurorgan, kroppsdelar och kadaver måste tas om hand på detta sätt, efter att forskningen är klar.

Kontrollera med riskhantering i ditt företag att se hur man ska hantera vätskor. Vissa regler tillåter dig att hälla större mängder Biohazard vätskor medan andra förbjuder det.