hur man dämpa en adrenalinkick

En adrenalinkick är när kroppen upplever en ökad frisättning av hormonet adrenalin. En person kan känna plötsligt energisk och oförmögen att kontrollera sina känslor. Adrenalinkickar kan orsakas av stress eller spänning. Även i vissa fall kanske du vill uppleva en adrenalinkick, det finns också tillfällen då du kanske vill dämpa den.

Stannar. Adrenalinkickar är ofta förknippade med idrottsaktiviteter, många av dem innebär extrem fysisk rörelse. Att dämpa en adrenalinkick, stoppa verksamheten du är involverad i.

Öva djupandning för att lugna dig själv. Om du befinner dig försöker att lugna ner, kan du ta några minuter att öva djupandningstekniker. Andas djupt och blåsa ut varje andetag långsamt.

Överväg meditation för att lugna en adrenalinkick. Kombinera djupandning med föreställa fredlig bildspråk som ett sätt att koppla av.

Fokus på en annan aktivitet. Du kan också ofta dämpa en adrenalinkick genom att fokusera din energi på en annan uppgift. Du kan hitta distraktion i tv, musik eller böcker.

Om dina adrenalinkickar är ångestrelaterade och orsakar dig att ha panikattacker, tala med din läkare. Han kan ordinera anti-ångest medicin för att hjälpa dig att hålla lugn under panikattack.

Ta en kall dusch. Hopping i en kall eller ljummen dusch kan bidra till att dämpa den oro som du kan känna under en adrenalinkick.

Ge det lite tid. Adrenalinkickar försvinner ofta på egen hand naturligt om du inte kan dämpa den med någon av ovanstående avslappningstekniker.