hur man bli gravid omedelbart

Om du försöker bli gravid eller redo att försöka bli gravid, finns det några saker du kan göra för att förbättra dina chanser att bli gravid. Även om det inte händer omedelbart för alla, att följa några steg för att bestämma tidpunkten för optimal fertilitet hos en kvinna kommer att förbättra chanserna att bli gravid omedelbart.

Använd en kalender för att förutsäga ägglossning. Ägglossning är den tid varje månad en kvinna släpper ett ägg. Frisläppandet av ett ägg sker halvvägs genom en kvinnas cykel, men inte på samma dag för varje kvinna eller på samma dag varje månad för en given kvinna. För de flesta kvinnor, inträffar ägglossningen 14 dagar före början av nästa menstruation.

Undersök livmoderhalssekret för förändringar. En kvinnas kropp ger signaler om att det förbereder sig för att släppa ett ägg. Livmoderhalsen förändras under ägglossningen. Enligt BabyHopes.com, är livmoderhalssekretet klart, tunn och stretchig – liknar rå äggvita – kring tiden för ägglossning. Du kan kontrollera din livmoderhalssekret på toalettpapper när du torkar, sätter fingret i slidan och samla några slem, eller sätta fingret upp till livmoderhalsen för att samla slem direkt.

Kontrollera din cervical position. Placeringen av livmoderhalsen förändringar under menstruationscykeln. Enligt WebWomb.com, är livmoderhalsen hög, mjuk och öppen under ägglossning. Livmoderhalsen stiger upp och kan vara utom räckhåll för vissa kvinnor under ägglossningen. Det ändrar också från att vara hårt, att känna sig som spetsen på näsan, mjuk, känner sig mer som din underläpp. För att kontrollera din cervikal läge, se till att din hand är rena. Antingen sitta på toaletten eller sätta ett ben på toaletten eller badkar och infoga ett finger i slidan och känna efter livmoderhalsen. Enligt WebWomb.com. livmoderhalsen “ska kännas som en rundad cylinderformad massa i kroppen.”

Hålla reda på basal kroppstemperatur, vilket är en kvinnas vilar temperatur. Det bör tas först på morgonen, innan man ens komma ur sängen, vid samma tidpunkt varje dag efter minst fem timmars sömn, enligt FertilityPlus.org. Efter ägglossningen, kommer din temperatur stiger cirka 0,4 grader F. Detta hjälper dig att identifiera när ägglossningen har inträffat. Detta är mest användbart om du kan spåra din basala kroppstemperatur för ett par månader för att undersöka mönster i din ägglossning dag och därmed kan förutse nästa månads ägglossning dag.

Tids sex för att motsvara ägglossning. Eftersom ett ägg lever för bara 12 till 24 timmar, enligt AmericanPregnancy.com, kön måste tidsmässigt för att motsvara med ägglossning. Spermier kan leva inuti en kvinna i tre till fem dagar, säger Dr. Roger W. Harms i sin artikel på MayoClinic.com. Timing sex med ägglossning hjälper dina chanser att bli gravid omedelbart.

Eliminera tobak, alkohol och droger. Dessa kan ha negativa effekter på fertiliteten hos kvinnor och män, så att avbryta användningen av dessa saker kan hjälpa dig att bli gravid direkt.

Skära stress. Minska stressen i ditt liv kan bidra till att öka fertiliteten. I en studie av Alice Domar, Ph.D., kvinnor som fick stressreducerande behandling för att ta itu med infertilitet blev faktiskt gravid på egen hand på grund av deras lärda tekniker för att minska stress.

Upprätthålla sunda kostvanor och vikt. Ät frukt och grönsaker för att få massor av vitaminer och mineraler. Ta en multivitamin för att säkerställa dagliga intaget av nödvändiga vitaminer och mineraler.