hur man återställer guld från IC-chips

Integrerade kretschips (IC-chips) har små mängder guld kan du återvinner efter chipet tjänar sitt syfte. Separera guldet från chipet är inte en lätt uppgift. De frätande kemikalier som används för att återvinna guld kan orsaka allvarliga hälsoproblem och skador om du inte hanterar dem på rätt sätt. Om du använder försiktighet och sunt förnuft när man arbetar med dem, men du bör vara fina. Med hårt arbete, kan du kunna samla en anständig mängd guld.

Don ett par kraftiga syrafasta handskar, skyddsglasögon och en ansiktsmask. Hela huden på armarna med en långärmad tröja. Vidta alla försiktighetsåtgärder du kan för att skydda dina ögon, lungor och hud från stripp kemikalier.

Fylla en 1,5 gallon keramisk hink med en liter vatten och tillverkaren rekommenderade mängden av kretskortet stripp pulver. Dränka dina kretskort i lösningen. Blanda med en en-fot lång glasstav och låt det stelna under minst åtta timmar.

Lyft kretskorten från lösningen med hjälp av metall sallad tång. Kom ihåg att bära dina handskar. Rör inte lösningen eller återanvända tång för matlagning. Skaka kretskorten över keramiska behållaren för att avlägsna eventuella lösa bitar av guld.

Placera en metall kaffefilter över en andra 1,5 liter keramiska fat. Långsamt tömma innehållet i den första skopan in i den andra, så att vätskan och guld för att passera genom kaffefiltret. Lyft filtret från hinken när du är klar.

Dumpa innehållet i kaffefiltret i en ren, vit keramisk platta. Sålla bland innehållet i plattan för guld klipp med metall pincett. Förvara guldlappar i en tydlig glasburk så att de förblir säkra.