hur du hittar den övre yttre kvadranten

Den mänskliga kroppen är en sammansättning av olika kroppsdelar. Dessa kroppsdelar beskrivs ofta av läkare på en kvadrant basis. Detta är en metod för att dela upp varje kroppsdel ​​i fyra bitar för att enkelt urskilja ett visst område i smärta, plats för behandling eller kännetecknet av intresse. Kvadranten metod används främst för att beskriva bröst och sätesmusklerna. Processen används oftast för dessa kroppsdelar för att indikera ett område där en tumör är närvarande, eller då intramuskulär injektion måste administreras.

Stå rakt framför en spegel med båda händerna på sidorna och lyft halvvägs.

Följ den allmänna formen av bröstet.

Rita en cirkel runt vårtgården eller färgade hudområde som omger bröstvårtan. Kanterna på cirkeln bör vara tätt runt det färgade området.

Rita en horisontell linje som sträcker sig från mitten av armhålan till mitten av bröstbenet. Den horisontella linjen ska passera genom mitten av cirkeln dras i steg 3. Din bröstbenet kan lokaliseras genom att försiktigt trycka på vänster och höger sida av bröstkorgen när du flyttar närmare centrum av bröstet. Bröstbenet är den vertikala benet som ligger mellan höger och vänster sida av bröstkorgen. Ribborna är anslutna till denna vertikala ben med brosk.

bröstcancertumörer är vanligare i den övre, yttre kvadranten. Intramuskulära injektioner administreras ofta i den övre, yttre kvadranten av skinkan, på grund av den ökade mängden muskelvävnad. Överskottet muskelvävnad hjälper till att absorbera och sprida medicinen i jämn takt.

Rita en vertikal linje som sträcker sig från botten av din krage ben eller nyckelbenet. Linjen ska passera under bröstet och sluta vid den punkt där bröstvävnaden möter upp med den abdominala huden. Kragen ben kan lokaliseras genom att försiktigt trycka under axeln där din bh bandet lägger. Lokalisera den horisontella ben och känner längs diametern av benet tills den nedre sidan av benet identifieras.

Bestämma det område som är på toppen av bröstet och närmast din armhåla. Detta är den övre, yttre kvadranten.

Stå framför en spegel. Vänd runt så att ryggen är helt och hållet positionerat för att spegeln.

känner försiktigt längs den övre lårbenet och lokalisera det område där din lårbens sätts in i höftleden. Lokalisera detta område på både höger och vänster sida av kroppen.

Rita en horisontell linje mellan de två punkterna som anges i steg 2.

Leta uppdelningen mellan varje skinkan. Titta på antingen den vänstra eller högra skinkan och avgöra mitten av den horisontella linjen som identifieras i steg 2. Rita en vertikal linje från den övre delen av skinkan, genom mitten av den horisontella linjen och passera under skinkan till den punkt där skinkan möter huden på låret.

Bestämma det område som är på toppen av skinkan och närmast höftbenet. Detta är den övre, yttre kvadranten.