hur man tar bort den döda vävnaden i en vårta

Att behandla en vårta på händer, fingrar eller fotsulor vanligtvis innebär att döda vårtan vävnad. Detta kan göras hemma genom att applicera over-the-counter (OTC) vårtmedel. Vävnaden måste tas bort med jämna mellanrum när den dör bort mellan kemiska tillämpningar, så småningom, kommer hela vårtan vara borta. Processen är säker, men vävnaden måste avlägsnas noggrant för att undvika att skada omgivande hud eller sprida vårtan.

Blöt vårtan innan död vävnad borttagningen. Sänk din hand eller fot i varmt vatten och låt det dra i 10 till 20 minuter för att mjuka vävnaden. Detta kommer att göra det lättare att ta bort.

Gnugga bort död vävnad med en nagelfil eller pimpsten. Gör detta försiktigt eller du kan gå för djupt och skada omgivande frisk frågan. Du ska inte känna någon smärta om du gör det på rätt sätt på grund av död vävnad inte har någon känsla.

Rengör området runt vårtan med mild tvål och vatten och torka den ordentligt. Fukt uppmuntrar vårta tillväxt så torka området kommer att helt förhindra vårtan spridning.

Applicera OTC läkemedel du använder för att döda vårtan vävnad. Mayo Clinic rekommenderar att göra detta en gång eller två gånger om dagen. Upprepa processen tills hela vårtan är borta, vilket kan ta flera veckor när man använder en typisk salicylsyra produkt.

Du kan använda tejp för att döda vårtan vävnad om du inte vill använda ett surt läkemedel. Olika studier, bland annat en publiceras i Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, har visat denna behandling är effektiv. Låt silvertejp på plats över vårtan i sex dagar i sträck. Byt ut den om den faller av. Ta bort det efter sex dagar och använda nagelfil eller pimpsten för att gnugga bort död vävnad igen. Fortsätt denna sex-dagars cykel för att täcka vårtan och ta bort den döda vävnaden tills den har helt försvunnit.