hur man is svullna ben och fötter

Ben och fötter kan svullna på grund av ett antal faktorer, bland annat att stå under långa perioder, graviditet och skador. Svullna ben, vrister och fötter kan vara mycket obehagligt, eftersom vävnaden sträcker att rymma inflammationen. Om du lider av svullna ben eller fötter, är det viktigt att is det drabbade området omedelbart för att undvika skador och minska smärtsymtom.

Ta bort trycket från drabbade området. Omedelbart efter märker svullnad, stoppa all verksamhet och sitta ner. Fortsätta att delta i ansträngande aktivitet eller placera otillbörliga påtryckningar på området kommer bara att öka inflammation.

Höj din fot. Detta förbjuder blod ansamlas i den svällda vävnaden, och bidrar till att minska inflammation. Sitt på en soffa eller stol och stötta benet och foten upp med en kudde att dämpa den inflammerade vävnaden.

Använd en is-pack. Wrap en is-pack i hushållspapper och hålla på drabbade området under tre minuter åt gången. Vara säker på is-pack lindas för att inte skada nerverna i foten eller benet. Ta kylklamp efter tre minuter. Vänta tre minuter och sedan upprepa tills inflammation minimerar.

Ta en smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel. Ibuprofen, Tylenol och Alvedon allt arbete för att minska inflammation och minimera smärtsamma biverkningar. Fortsätt att ta medicin, följa anvisningarna på etiketten, tills smärta och inflammation avtar. Kontakta din läkare om svullnad inte minskar inom 12 timmar.

Identifiera orsaken till din svullna ben och knän. Inflammation i benen orsakas ofta av vätskeansamling eller av dålig blodcirkulation, blod samlas och tryck i den nedre delen av kroppen och orsaka blodkärlen att läcka vätska i vävnaderna i ben, fötter och vrister. Inflammation kan uppstå under graviditeten, efter skada eller på grund av strängare villkor, så det är viktigt att tala med en läkare om du är osäker på vad som orsakade svullnad.