hur man får en bli av med ett utslag i ansiktet

Utslag i ansiktet kan orsakas av många förhållanden. Ett utslag kan orsakas av en allergisk reaktion, medicinering, eller systemisk sjukdom. Du kommer att behöva se din läkare så att han kan undersöka dig och bestämma källan till din utslag. Läkaren kommer också att basera din behandling om resultatet av sin bedömning. Det finns åtgärder du kan vidta för att bli av med ett utslag i ansiktet efter att du får lämplig medicinsk bedömning.

Se din läkare. Utslag kan orsakas av många förhållanden. Läkaren kommer att behöva göra en diagnos innan han kan påbörja behandling av din ansikts utslag. Se till att du ger din läkare en detaljerad historik över nya livsmedel som du kan ha ätit, eller några kemikalier eller rengöringsmedel som du kan ha kommit i kontakt med. Läkaren kommer att behöva utesluta orsaker till utslag, såsom allergiska reaktioner.

Fråga om antibiotika eller antivirala läkemedel. Vissa utslag i ansiktet kan orsakas av infektioner. Bältros är en virusinfektion som kan orsaka en blåsliknande utslag i ansiktet och ögonen. Om du har bältros, kan din läkare ordinera en anti viral medicinering. Andra utslag kan orsakas av bakteriella infektioner, där antibiotika skulle vara en lämplig behandling.

Prova aktuella hydrokortison krämer. Utvärtes hydrokortison krämer kan minska inflammation och rodnad i din utslag. Dessa krämer är effektiva i healing ansikts utslag, och om din utslag åtföljs av klåda, kommer aktuell hydrokortison hjälpa till att lindra den. Kontrollera med din läkare innan du använder detta läkemedel. Var noga med att inte få det i ögonen.

Fråga om oral steroid läkemedel. Många gånger utslag i ansiktet kommer att svara på oral steroid läkemedel. Fråga din läkare om orala steroider är rätt för dig. De är mycket effektiva vid behandling av utslag, men de är inte utan biverkningar. Om utslag är resistent mot andra behandlingar, kan orala steroider vara rätt för dig.

Håll ditt ansikte ren. När du har utslag i ansiktet, är det viktigt att hålla den ren, så att det inte blir smittad. Be din läkare att föreslå en mild ansiktstvätt som inte kommer att irritera ditt utslag.

Applicera is. Is kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation i ett utslag. Det kan också lindra smärta eller irritation som kan följa med en rodnad i ansiktet. Tillämpa is till dina utslag var tredje timme under cirka 20 minuter. Använd alltid en is väska och aldrig tillämpa is direkt på huden.

Inte repa. Skrapa utslag kan hindra läkningsprocessen. Du kommer att bli av med din ansikts utslag snabbare om du avstår från repor och genom att hålla händerna borta från ansiktet.